МАГАЗИН

Яке вино корисніше: про користь сухого червоного та білого вина

Згідно досліджень вчених, вживання вина в помірній кількості не шкодить організму людини, а, навпаки, благотворно впливає на кровоносну систему.

А ще вино має деякі антибактеріальні властивості. Вважається, що ті, хто регулярно вживає цей напій, мають непоганий захист від бактерій.

Також до складу сухого вина входять різні вітаміни, мікроелементи та амінокислоти. Всі вони благотворно впливають на здоров’я.

Як же зрозуміти, яке вино корисніше? Розберемося докладніше.

У Франції кажуть, що рожеві вина створені для кохання, білі вина чудово втамовують спрагу, а червоні – приносять задоволення та здоров’я.

А ось корисним, виявляється, може бути виключно натуральний продукт – сухе та напівсухе вино. Саме у цих напоях зберігаються всі корисні властивості у процесі виготовлення.

Переваг у сухого вина багато, їх можна перераховувати нескінченно. Насамперед сухе вино зміцнює організм людини, підвищує життєвий тонус. Також до складу сухого вина входить важливий елемент – ресвератрол. Ця речовина уповільнює процес старіння клітин, протистоїть ожирінню, більше того, може виступати з метою профілактики ракових захворювань, діабету, хвороб серця та судин.

Ще з плюсів регулярного помірного розпиття сухого вина можна виділити те, що воно допомагає виводити з організму оксолати, тим самим захищаючи від утворення каменів у нирках, впливає на зниження ризику діабету 2 типу.

Якщо розглядати саме властивості сухих білих і червоних вин, то тут також є кардинальні відмінності. В основному це залежить від технології виробництва напою. Часто у цьому порівнянні виграє червоне вино.

Наприклад, червоне сухе вино набуває своїх корисних властивостей зі шкірки, від якої також залежить і колір вина. Саме в шкірці містяться різні антиоксиданти.

У свою чергу, біле сухе вино виготовляють лише з виноградної м’якоті та соку переважно білих сортів винограду. А ось корисна шкірка відокремлюється від соку перед ферментацією.

Але не можна впевнено говорити, що користь приносить тільки червоне вино. Біле сухе вино також має корисні властивості. Наприклад, якщо змішати цей напій із мінеральною водою, він може допомогти у боротьбі з атеросклерозом.

Також нормоване споживання білого вина сприятливо впливає на роботу легень. Ще біле охолоджене вино відмінно вгамовує спрагу влітку і допомагає при анемії та порушеному обміні речовин. І головне, чим може бути корисним біле вино – це позитивні емоції в процесі його вживання.

Рожеве вино стоїть десь між білим та червоним вином. Такий напій у невеликих кількостях можна вживати при хворобах печінки, колітах та гіпертонії. У складі рожевого вина у надлишку знаходяться калій та фосфор, які позитивно впливають на нервову систему.

Варто зазначити, що в ході регулярних досліджень американська кардіологічна асоціація дійшла висновку, що келих сухого вина або невелика кількість інших алкогольних напоїв не шкодить організму людини.

Загалом дослідження про користь вина з’являються регулярно. Однак відразу з’являються й спростування про його шкоду.

Звичайно ж, що негативні наслідки можуть бути, якщо Ви вживатимете непомірну кількість вина. До них можна зарахувати: алкоголізм, психічні розлади, захворювання внутрішніх органів.

Тому ми можемо дійти висновку, що одночасно можна дбати про своє здоров’я та любити вино. А ось, якщо порівнювати, яке вино корисніше: біле чи червоне, сухе чи солодке, потрібно пам’ятати, що найкорисніше – якісне вино. Як казав Гете: «Життя надто коротке, щоб пити погані вина».