МАГАЗИН

Сьогодні це Шардоне

Ми чекаємо на цю подію щороку. У вересні до нас приїзджає зрілий виноград, з якого ми ось-ось зробимо вино. Сьогодні це Шардоне.

У день поставки на виробництві кипить робота. Вся увага — винограду. Спочатку перевіряють його температуру, щоб переконатися, що він їхав в комфортних умовах, після — зважують, щоб нічого не загубити. Далі грона відправляються на сортування, де вручну ми обираємо найкращі ягоди, а потім — під прес, щоб вичавити сусло, яке в процесі ферментації перетворитися на вино. На це знадобиться від 7 до 12 місяців. Після «відпочинку» в бочках вино переживає ще дюжину процесів, які зроблять його таким, яким ви будете куштувати його у 2022 році. Але про це трохи згодом, а поки чекаємо нарождення Шардоне.